ΧΟΡΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ

της Kristen Isis Karayani, 18.08.2022

Ένα κείμενο αφιερωμένο στον Ιωάννη (John Byde), βασισμένο στην εμπειρία μου από την ημέρα της Μετάβασης του.

Ήταν Πέμπτη 11 Αυγούστου 2022, [μέρα μνήμης του Αγίου Σπυρίδωνα, γνωστός ως «Ο Περιπατητής Άγιος»], μετά το σούρουπο, όταν τώρα ο Ιωάννης φαινόταν αρκετά δυνατός και νεανικός και οι κινήσεις του στήθους του έμοιαζαν με ιπποδύναμη. Αλλά, ασυνήθιστα, μέσα τις προηγούμενες 2-3 ώρες, σαν να είχε κάνει ένα αρκετά ηχηρά δυνατό νοητικό ταξίδι, ήδη κάπως έξω από αυτόν τον φυσικό κόσμο.

Ήξερε, δηλαδή, είχε πλήρη συναίσθηση ότι ήμουν εκεί κοντά του, όπως πάντα.

Κράτησα το χέρι του με αγάπη με τον γνωστό τρόπο, όπως σαν να ήθελα να τονίσω την κλήση για βοήθεια. Έγνεψε αδιαμφισβήτητα για να ακολουθήσει τη ροή του.

Συγχρονίστηκα για να μπω στο νόημά του και ο χρόνος χάθηκε. Καταφέραμε να μιλήσουμε μέσα από τα μοτίβα της αναπνοής του, για «ναι» ή «όχι».

Αναπόφευκτα στην πορεία, σε ένα δικό μου ζαλισμένο σύννεφο, φώναξα δυνατά «Μην φύγεις!». Ήταν σαν να εννοούσα ότι ο ουρανός αυτής της Γης θα ερχόταν για βοήθεια. Άρχισε να κλαίει τόσο βαθιά και δυνατά, όσο ποτέ άλλοτε. Αυτό με ταρακούνησε να επανέλθω στα ίσια μου και να βάλω τον εαυτό μου στην άκρη.

Τι είναι Αγάπη εκτός επίσης από το να σέβεσαι και να υποστηρίζεις τις επιθυμίες εκείνων που αγαπάς, εδώ και τώρα, όσο δύσκολο κι αν είναι.

Μπήκαμε στις επόμενες, σαν ατελείωτες, στιγμές μαζί, απροσδιόριστες από τον χρόνο ή και τον χώρο. Έδειχνε όλο και πιο γαλήνιος μέσα στη ζεστασιά των χεριών μας και σε αυτή την απαλή τρυφερή οικεία ατμόσφαιρα που συνδημιουργούσαμε για πολλά χρόνια τα βράδια.

[Ενδιαφέρον αλλά εν αγνοία μας, το προηγούμενο βράδυ είχαμε περάσει ώρες απλώς κοιτάζοντας ο ένας τα μάτια του άλλου από πολύ κοντά και λέγοντας ότι «συναντήθηκαν οι Ψυχές μας»].

Τώρα, σε αυτή την βαθιά ισχυρή διαδικασία, τη μεταμεσονύκτια πανσέληνο, η σπίθα των ματιών του ξεκίνησε για να δώσει προτεραιότητα σε έναν πιο υπέροχο χορό της αναπνοής του. Εισπνέοντας αλλά εκπνέοντας, με ακρίβεια και επανειλημμένα, έναν ορισμένο Χορό του Θεού που μόνον ο ίδιος ήξερε ήδη πώς να κάνει..

Απλά απερίγραπτο..

Γνωρίζω ότι έγινα μάρτυρας της Ψυχής του.

Την είδα να φεύγει από το φυσικό του σώμα μπροστά μου,

σαν μέσω ενός Θεϊκού ευχαριστιακού «φιλιού» σε αυτή τη Γη.

Θεία Χάρη


ΥΓ:

Επιστρέφοντας στο 2017, μέσα Ιουλίου, θυμάμαι ότι είχα αυτή την παρόρμηση να βάλω την πρόθεση, τοποθετώντας το φύλλο ορείχαλκου στο νερό, να ρωτήσω την Συνείδηση (ή Συνειδητότητα) του Νερού, στην Κοιλάδα High Peak [όπου συνηθίζαμε να επισκεπτόμασταν συχνά μαζί, δουλεύοντας στην μορφή τέχνης Water Brass Art που εφηύρε ο ίδιος], μια σημαντική ερώτηση για τον Ιωάννη και εμένα. Αυτό ήταν, «Προς επιβεβαίωση κατά κάποιο τρόπο, ποια είναι η αληθινή μας σχέση με τον Ιωάννη, κατά Θεόν». Ο Ιωάννης ήξερε ήδη.

12 μέρες αργότερα, όταν πήγαμε να πάρουμε το μικρό τετράγωνο φύλλο ορείχαλκου, πάνω στο οποίο έτρεχε νερό, λάβαμε την απάντηση και την ονομάσαμε «Δίδυμη Συμμετρία» (βλ. Water Brass Art εικόνα από τον JB).


Water Brass Art by John Byde
John & Isis
Copyright © 2019 Eternal Spheres of Knowledge. All Rights Reserved
/ Email Kristen Isis Karayani: esok@mail.com