Back to the list

«ΕΡΕΥΝΩΝΤΑΣ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΗΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ, ΜΕ ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΜΑΘΗΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΤΗΣ ΕΥΤΥΧΙΑΣ ΣΑΣ, ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΣΑΣ». - Ένα άρθρο της Kristen Isis Karayani εμπνευσμένο και βασισμένο κυρίως στο τριήμερο διαδικτυακό σεμινάριο του Viacheslav Konev - 8-9-10 Μαΐου 2020: Με θέμα «Οι Διδασκαλίες του Grigori Grabovoi (Γκριγκόρι Γκράμποβοϊ) για τον Θεό. Οργάνωση της Ευτυχίας », 5 Μαΐου 2004

ΑΥΤΟ το διαδικτυακό σεμινάριο σηματοδότησε το ταξίδι μου σημαντικά, καθώς επίσης κατά κάποιο τρόπο έδωσε - στη μέχρι στιγμής γνώση μου για τις Διδασκαλίες του Grigori Grabovoi - σαν ένα διαφορετικό πλεονέκτημα μέσω της μάθησης, πρακτικά, πώς να κοιτάζω με τα μάτια του Θεού, αναγνωρίζοντας όλες τις χαρούμενες ενέργειες και βλέποντάς τες να έρχονται από το μέλλον, με την συνειδητή συμμετοχή μου σε αυτό το μέλλον. Τι δώρο (!) που επιθυμώ να μοιραστώ εδώ.

Συνολικά, το θέμα αυτού του άρθρου ανακοινώνει μια βαθιά ακριβή κατανόηση του Θεού, ταυτόχρονα γνωρίζοντας ότι, στην πραγματικότητα, το επίπεδο του Θεού ΕΙΝΑΙ η Ευτυχία. Ο Θεός δεν αισθάνεται ποτέ δυστυχισμένος, οι πόροι Του προέρχονται από την ευτυχία Του. Ο τρόπος του Θεού είναι η Ευτυχία. Ο Θεός είναι αιώνιος επειδή είναι ευτυχισμένος και πράγματι, αν αντιλαμβάνεστε και αισθάνεστε την ευτυχία του Θεού σε κάθε στιγμή της ζωής Του σε κάθε μικρή δράση, δηλαδή, εάν συνειδητοποιήσετε ότι η ευτυχία του Θεού είναι η δική σας ευτυχία, σίγουρα, ο Θεός είναι πιο κοντά σε εσάς. Είναι πραγματικός και είναι κοντά σας, είσαστε σε διάλογο μαζί Του.

Στην πραγματικότητα, όπως την αντιλαμβάνομαι εγώ, αυτή είναι η ικανότητά μου να βιώνω βαθιά ευγνωμοσύνη για τον χαρακτήρα του Θεού, καθώς και συνειδητή προσήλωση στις πράξεις του Θεού. Όπως εξηγεί ο Grigori Grabovoi o Θεός είναι Δάσκαλος της ευτυχίας. Αυτός είναι ο φίλος σας που σας διδάσκει να βοηθήσετε τον εαυτό σας. Διαβάζετε το ίδιο βιβλίο μαζί Του, ενώνοντας με το επίπεδό Του. Πάνω απ' όλα, ο Θεός είναι ο Δημιουργός σας. Δημιούργησε τον Κόσμο, τον αιώνιο κόσμο και δημιούργησε την ανθρώπινη Ψυχή, την Ψυχή σας.

Η εξερεύνηση του επιπέδου της Πνευματικότητας του Θεού, εδώ, όπως το καταλαβαίνω, αναφέρεται στη σχέση του Θεού με τον άνθρωπο. Και σύμφωνα με τις Διδασκαλίες του Grigori Grabovoi υπάρχει ένας θεμελιώδης νόμος που διασφαλίζει ότι η ανθρώπινη Ψυχή δεν χωρίζεται ποτέ από τον Θεό, δηλαδή από την Ψυχή του Θεού. Η ανθρώπινη Ψυχή είναι μια επέκταση της Ψυχής του Θεού. Ο Θεός είναι από την Αρχή μέσα στην ανθρώπινη Ψυχή.

Αυτό είναι ζωτικής σημασίας όσον αφορά την κατανόηση της σχέσης του Θεού με τον άνθρωπο, του οποίου η Ψυχή στην πραγματικότητα είναι η δράση του Θεού. Και ο Θεός δημιούργησε τον εαυτό Του στην κατάσταση της αιώνιας ευτυχίας και, πέρα από αυτό, ο Θεός είναι Η επιρροή στη δομή της ανθρώπινης Ψυχής. Δηλαδή, όταν την δημιούργησε ενσωμάτωσε σε αυτή ΟΛΕΣ τις πληροφορίες του Κόσμου, συμπεριλαμβανομένης της ιδέας της άπειρης ευτυχίας, αιώνιας ανάπτυξης και αιώνιας ζωής.

Και ο Θεός είναι αιώνιος επειδή είναι ευτυχισμένος, όπως και η Ψυχή. Με άλλα λόγια, η Ψυχή σας είναι αιώνια, και αιώνια είναι η ευτυχία της Ψυχής σας. Στην ουσία, η αιωνιότητα και η ευτυχία είναι αδιαχώριστες έννοιες. Η ευτυχία σας βοηθάει να καταλάβετε την αιωνιότητα και σας κάνει αιώνιο ή αείζωο.

Για να συνεχίσω, η ανθρώπινη Ψυχή είναι εκ φύσεως και μέσα στο υλικό σώμα του ανθρώπου επίσης, διότι το υλικό σώμα είναι το υλικό μέρος της Ψυχής. Στην ουσία, η ανθρώπινη Ψυχή είναι η κύρια βάση για τα πάντα: για τον άνθρωπο και τον Κόσμο. Και ήδη, η ανθρώπινη Ψυχή σκέφτεται στο επίπεδο του Θεού, αντιλαμβάνεται τα πράγματα όπως ο Θεός και έχει τις ίδιες απόψεις. Δηλαδή, το να ζει ο άνθρωπος στο επίπεδο της Ψυχής, αυτός είναι ο τρόπος του Θεού. Ταυτόχρονα, ο Θεός και η ανθρώπινη Ψυχή είναι αδιαχώριστες μονάδες, αυτόνομες, πλήρεις, και ανεξάρτητες, σέβονται κάθε στοιχείο στον Κόσμο και δεν επιβάλλουν ποτέ, ακολουθώντας το νόμο της ελευθερίας επιλογής.

Και η ανθρώπινη Συνείδηση - μέσω της οποίας η Ψυχή αλληλεπιδρά με την πραγματικότητα - που είναι μία από τις δομές της ανθρώπινης προσωπικότητας, είναι σύμμαχος της Ψυχής: είναι συνεργάτης, όχι αντίπαλος. Επομένως, όσο περισσότερο ο άνθρωπος αναπτύσσει την Συνείδησή του στο επίπεδο της Ψυχής του, τόσο καλύτερα συγχρονίζεται αποτελεσματικά, τόσο πιο εύκολα νιώθει αυτό το ήρεμο ήσυχο αίσθημα καλλιέργιας και φροντίδας που κινεί κάποιον να αντιληφθεί τον εαυτό του απείρως χαρούμενο και να είναι ενεργός προς το άπειρο, προσθέτοντας στην ευτυχία του Ενός Θεού που είναι ήδη πάντα ευτυχισμένος.

Περαιτέρω, συγκεκριμένα, η αντίληψη της Ψυχής σας μέσω της Συνείδησής σας, σημαίνει ότι αντιλαμβάνεστε τον αληθινό/πραγματικό Εαυτό σας με ακρίβεια. Και η Ψυχή σας έχει μια πληθώρα υπέροχων ιδιοτήτων που είναι αιώνιες. Για παράδειγμα, είναι πάντα ευτυχισμένη, στοργική, ολόκληρη και ελεύθερη. Είναι επίσης υγιής ανά πάσα στιγμή, αφού η Ψυχή είναι η δράση του Θεού και κάθε δράση του Θεού είναι ευτυχία.

Ωστόσο, μπορεί κανείς να αναρωτηθεί κάποτε στιγμιαία, αν είναι δυνατόν ποτέ η δράση του Θεού να είναι δυστυχισμένη ή ασθενική, για παράδειγμα, λαμβάνοντας υπόψη όλα όσα συμβαίνουν στον Κόσμο. Βασικά, αυτό δεν είναι δυνατόν γιατί ο Θεός δεν αισθάνεται ποτέ δυστυχισμένος. Στην ουσία, η ευτυχία είναι το εργαλείο του Θεού για την οικοδόμηση και την επίτευξη αιώνιας ζωής. Συνεπώς, είναι η ανθρώπινη Συνείδηση αυτή που μπορεί να αισθάνεται δυσαρεστημένη και κάπως να πέσει σε αρνητικές καταστάσεις προσωρινά. Πάντοτε, το επίπεδο του Θεού - που δημιούργησε την Ψυχή, είναι ευτυχία. Ο Θεός βρίσκει πόρους στην ευτυχία Του και έτσι μπορείτε κι εσείς, και η ευτυχία σας είναι και η ευτυχία Του. Κάθε δράση, κάθε ενέργεια είναι η ευτυχία του Θεού: η ευτυχία δεν είναι κάτι που προστίθεται επιπλέον.

Αλλά τι κάνει λοιπόν ο Θεός για να διατηρήσει αυτό το επίπεδο ευτυχίας και πώς ενεργεί; Για παράδειγμα, μπορείτε να μάθετε περισσότερα για την σχέση μεταξύ Θεού και ανθρώπου παρατηρώντας κάποιο προσωπικό χαρούμενο γεγονός, πώς διαμορφώθηκε, ποια δράση οδήγησε σε αυτό το γεγονός: o Θεός συμμετείχε και οργάνωσε τα πάντα και συμμετείχε ολόκληρος ο Kόσμος. Αυτό το έργο - για τον Θεό είναι η ευτυχία Του: οι θετικές αποφάσεις σας και οι θετικές συνθήκες, οι σωστές κατευθύνσεις και οι φυσικές εξελίξεις. Ο Θεός είναι ευτυχισμένος για τον εαυτό Του και είναι ευτυχισμένος για την ευτυχία σας. Ο Θεός σας αγαπά, βλέπει τα ταλέντα σας, αισθάνεται απόλυτη εμπιστοσύνη σε εσάς. Και, όπως προαναφέρθηκε, η ευτυχία του Θεού είναι η δική σας ευτυχία.

Μπορείτε λοιπόν να αντιληφθείτε την Παρουσία και την Συμμετοχή του Θεού σε όλες τις θετικές διαδικασίες στον Κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των ευτυχισμένων εκδηλώσεών σας: τίποτα δεν μπορεί να διαταράξει την ατελείωτη άπειρη ευτυχία της Ψυχής σας. Δεν υπάρχουν όρια σε αυτό. Και μπορείτε να αντιληφθείτε τον Θεό ως την ευτυχία σας, επειδή η ευτυχία είναι αιώνιο παγκόσμιο φαινόμενο της ανθρώπινης Ψυχής.

Επιπλέον, απλά νιώθοντας αυτήν την ειλικρινή ευτυχία, ο Θεός είναι πιο κοντά σας. Ο Θεός είναι πιο πραγματικός, δηλαδή επικοινωνείτε μαζί Του στην πραγματικότητα, σαν δύο άτομα που κάνουν διάλογο. Και τότε, μπορείτε να αναπτυχθείτε σε κάθε μεμονωμένη δράση βαθιά από το επίπεδο της Ψυχής σας. Ο Θεός είναι αχώριστος από εσάς και αυτή η κατάσταση είναι ευτυχία: με τον ίδιο τρόπο, ευτυχία και για εσάς και για τα πάντα. Με άλλα λόγια, το επίπεδο ευτυχίας του Θεού είναι επίσης το επίπεδο ευτυχίας για όλους.

Για να συνεχίσω, αυτό που ενέπνευσε καλά αποτελέσματα σε μένα χάρη στην ακόλουθη πρακτική που δόθηκε και βιώθηκε κατά τη διάρκεια του διαδικτυακού σεμιναρίου, είναι η συγκεκριμένη εκπαίδευση πάνω στην τεχνολογία ‘Πως να κοιτάζει κανείς με τα μάτια του Θεού και να μπαίνει σε αυτό το υψηλό επίπεδο ελέγχου, το οποίο είναι πρωταρχικό’. Συγκεκριμένα, αυτή η τεχνολογία ονομάζεται «Η εργασία του επιπέδου της ευτυχίας σας και η οπτική του μέλλοντός σας».

Σε συντομία, κοιτάζοντας με τα μάτια του Θεού, ως αποτέλεσμα ο Θεός σας βοηθάει να αναγνωρίσετε τις συγκεκριμένες χαρούμενες ενέργειες που έρχονται από το μέλλον, ενώ εσείς συμμετέχετε και παρατηρείτε τη σωστή συμμετοχή σας στο μέλλον δημιουργώντας το τώρα. Συναντάτε λοιπόν το χαρούμενο μέλλον και το ευτυχισμένο μέλλον έρχεται σε εσάς, δηλαδή, το μέλλον που δημιουργείτε μαζί με τη Χάρη και τη Δράση του Θεού που σας στέλνει ήδη απαντήσεις σε όλες τις καταστάσεις. Εσείς εισέρχεστε σε αυτό το ευτυχισμένο μέλλον και ζείτε σε αυτό! Βασικά δεν υπάρχει ποτέ μια αρνητική ιδέα μέσα στη δράση του Θεού στο μέλλον, τοπικά και παγκοσμίως. Όλα είναι εναρμονισμένα: χαρούμενο μέλλον, γεμάτο Φως.

Για να περιγράψω περαιτέρω αυτήν την μέθοδο/τεχνολογία του Grigori Grabovoi, αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία εδώ είναι η ικανότητα σωστής συγκέντρωσης, και για αυτόν τον λόγο ο λέκτορας αυτού του διαδικτυακού σεμιναρίου που βίωσα, δίνει τη δυνατότητα σε κάποιον να προετοιμάσει τον εαυτό του με ακρίβεια και επαρκή τρόπο για αυτήν την εργασία. Καλά παραδείγματα είναι, το να αντιληφθείς το σώμα σου αισθάνοντάς το απλά, να έχεις επίγνωση της αναπνοής σου ως έχει, να νιώθεις σταθερότητα και άνεση επαρκώς και να θέσεις το στόχο σου καθορίζοντας τις λεπτομέρειες του πολύ επιθυμητού μέλλοντός σου με τάξη, χωρίς περισπασμούς και να δημιουργήσεις μια ενιαία ενέργεια σώματος και μια πολύ αρμονική ροή, ενώ υποστηρίζεις τον εαυτό σου συναισθηματικά κι επιτρέπεις στη σκέψη σου να είναι άπειρη ελεύθερα προς την απεραντοσύνη.

Και στη συνέχεια, εδώ, το σημείο συγκέντρωσης και εστίασης είναι πάνω στην αντίληψη του Φωτός της Δημιουργίας του Κόσμου από τον Ένα Θεό. Αυτή είναι η μαγική στιγμή ‘της ώθησης του Θεού να δημιουργεί τον Κόσμο’ και, αυτό το Φως είναι πολύ ισχυρό, αποκαταστατικό, πολύ ομαλοποιητικό: τα γεγονότα σου γεμίζουν με ευτυχία, απορροφώντας το Φως του Θεού. Και εστιάζεσαι στην αντίληψη του Φωτός, δεν εστιάζεσαι στα αποτελέσματα. Και φωτίζεις, με αυτό το Φως της ευτυχίας, τους εσωτερικούς σου χώρους, μέσα σου.

Μετά από αυτό, επεκτείνεσαι στο μέλλον με όλο το Φως σου, αγγίζοντας το μέλλον μέσω της αντίληψης και αναγνώρισης ορισμένων φωτεινών μορφών σφαιρικού σχήματος εναρμόνισης και σταθεροποίησης [σαν μια σφαίρα μέσα στην άλλη που επιτρέπουν την διαδικασία ανάπτυξης πληροφοριών] και παρατηρώντας ότι το μέλλον σου πλησιάζει τις σφαιρικές μορφές και γίνεται πιο αληθινό και πιο άμεσο, κοντά σου. Συγκεκριμένα, το πολύ επιθυμητό ευτυχισμένο μέλλον σου πράγματι θα συμβεί σε εσένα, επηρεάζοντας εσένα και παγκοσμίως. Και συνειδητοποιείς ότι σε κάποιο επίπεδο ακόμη και πριν από τώρα, αυτό το μέλλον είναι ήδη παρόν σε κάποια πτυχή της δικής σου δομής, εκ φύσεως. Εισπνέοντας λοιπόν αυτό το μέλλον, γεμίζεις με άνεση, συνειδητοποιώντας συγχρόνως ότι η επαφή με αυτό το ευτυχισμένο μέλλον σημαίνει αλληλεπίδραση με τον Θεό, το Φως του Θεού: δηλαδή, εσύ ο ίδιος βλέπεις με τα μάτια του Θεού, αλληλεπιδρώντας με αυτό το Φως του μέλλοντος. Είσαι σταθερός στην κατάσταση της ευτυχίας, ήσυχος και ήρεμος. Έτσι αναπτύσσονται νέοι χώροι πληροφοριών (η διόρασή σου) και οι καταστάσεις είναι δυνατόν να επιλυθούν και εξομαλύνονται εδώ και τώρα. Στη συνέχεια, με την αντίληψή σου σταθεροποιείς το μέλλον και παρατηρείς τις φωτεινές σφαιροειδείς δομές, ακούγοντας τον ήχο της ευτυχίας και αισθάνοντας, πράγματι, πολύ καλά! Το ευτυχισμένο μέλλον είναι παρατεταμένη δράση και δεν θα αλλάξει. Υπάρχουν νέα στοιχεία γύρω σου, ο χώρος έχει αλλάξει, μπορείς να τον δείς, και ο Θεός σε βλέπει σε αυτό το Φως βαθιάς σούπερ ευτυχίας που έρχεται. Το σταθεροποιείς, το φιξάρεις ∞

Τέλος, μια επιπρόσθετη και εξίσου σημαντική τεχνολογία - αν θέλετε απλά να μάθετε να είστε ευτυχισμένοι - μπορείτε να το καταφέρετε επίσης: ξαναβιώνοντας την στιγμή της Δημιουργίας της Ψυχής σας, δηλαδή, “αντιλαμβανόμενοι την ευτυχία της Ψυχής σας και την ευτυχία του Θεού που δημιούργησε την Ψυχή σας”. Αυτό είναι το ιερό στιγμιότυπο της απόλυτης Ενότητας με τον Θεό, απόλυτης συνειδητοποίησης ή επίγνωσης, απόλυτης ευτυχίας: Ευτυχία της Ύπαρξής σας στον Κόσμο. Αυτό ΕΙΝΑΙ το Φως της απόλυτης ενότητας με τον Θεό και την Ψυχή σας. Αυτό είναι το Φως σας που είναι πάντα παρόν. Αυτό ΕΙΝΑΙ αντίληψη της υγείας της Ψυχής σας: η Ψυχή σας είναι πάντα υγιής και ευτυχισμένη και EINAI καθήκον σας να αντιλαμβάνεστε αυτό το Φως, να φροντίζετε τον εαυτό σας και να αισθάνεστε ευτυχισμένοι αυτή τη στιγμή και διαρκώς, αιώνια.

Στην πραγματικότητα, εσείς και ο Θεός ΕΙΣΤΕ πάντα μαζί!


ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙA:

1.«Η Διδασκαλία του Grigori Grabovoi για την Ψυχή» του Grigori Grabovoi, 2003

2.«Οι Διδασκαλίες του Grigori Grabovoi για τον Θεό. Οργάνωση της Ευτυχίας » του Grigori Grabovoi, 2004


Σημείωση: Το τριήμερο διαδικτυακό σεμινάριο του Viacheslav Konev - 8-9-10 Μαΐου 2020: με θέμα «Οι Διδασκαλίες του Grigori Grabovoi (Γκριγκόρι Γκράμποβοϊ) για τον Θεό. Οργάνωση της Ευτυχίας » του Grigori Grabovoi, 5 Μαΐου 2004 - διοργανώθηκε από την Ακαδημία των Διδασκαλιών του Γκριγκόρι Γκράμποβοϊ στο Λονδίνο


Kristen Isis Karayani
Ψυχο-πνευματική Σύμβουλος, Εκπαιδεύτρια, Διευκολύντρια, Εκδότης
Επίσημη εκπρόσωπος των Διδασκαλιών του Γκριγκόρι Γκράμποβοϊ / GrigoriGrabovoi®


Copyright © 2019 Eternal Spheres of Knowledge. All Rights Reserved
/ Email Kristen Isis Karayani: esok@mail.com